Örökségünk

Szeretnék megemlíteni egy pár dolgot, amiért büszkeséggel tölt el, hogy magyar lehetek. Ez bizony egy olyan kiváltság, amit sokan irigyelnek. Remélem, hogy előbb-utóbb ezt minden honfitársam megtapasztalja.

Figyelem, az alábbi lista folyamatosan bővül.
Utoljára frissítve: 2012. március 16.

Természeti adottságaink


Találmányaink

Budapest

Sziget fesztivál

Rófusz Ferenc: A légy

M. Tóth Géza: Maestro

Anima Sound System

Fogarasi László

Rúzsa Magdi és Lajkó Félix

Palya Bea

Örökségünk” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Egyébként most nagy divat lett a kalocsai minta, minden mennyiségben (és minden ruhadarabon). A kedvencem eddig a cipő, de múltkor kalocsai mintás ajándéktasakot is láttam 🙂

  2. Kedves Petra!
    Felkeltetted az érdeklődésemet írásaiddal,nagyon tetszik.Az utóbbi egy évben lettem kíváncsi Törökországra,miután végig néztem az Ezel című filmsorozatot.Több ismeretterjesztő filmet is megnéztem,és gyönyörű országnak tartom.Szerencsés vagy hogy ott élhetsz.Szeretnék megtanulni törökül,és azt is elhatároztam hogy egyszer elutazom Istanbulba.
    Minden jót kívánok neked,jó egészséget!
    Üdvözöl:Edit

  3. Az én édesanyám neve Passa Mária. Mikor 25 évvel ezelőtt Isztanbulban járt egy turista csoporttal a szálloda recepcióján az útlevelében elolvasták a lánykori nevét, /Passa Mária/szaladtak az igazgatóhoz, hogy itt van egy “pasa!”. Anyám hiába tiltakozott, hogy ő nem pasa, kivételeztek vele a szállodában. A vásárláshoz kisérőnek adtak egy fiatal török fiút, aki jobb helyeken kalauzolta. A fiú emlékül adott egy fényképet is magáról Így anyám, mint kivételezett személyiség nagyon jól érezte magát. Egyébként,mivel anyám Barcson született és nevelkedett elképzelhető, hogy van acsaládunkban török előd.

Szerinted? Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s