A Teach Yourself Turkish angol nyelvű tankönyv sorozatról


A Teach Yourself Turkish név alatt futó könyvek rengeteg hasznos információt kínálnak a török nyelv iránt érdeklődők vagy éppen annak tanulásával küszködők számára. Már ha tud angolul az ember. Ráadásul mindegyikhez tartozik megoldókulcs és hasznos angol – török szószedetek is.

Teach Yourself Turkish I – Könyv és hanganyag letöltése

Az eredetileg 1953-ban írodott könyv 1968-as kiadásában található összefoglalók a török nyelv hangzásának leírásával kezdődnek, majd pedig 16 fejezeten és 86 oldalon keresztül részletesen és praktikusan tárgyalják az egyes igeidőknél felbukkanó ragok és képzők tobzódását, példákkal tarkítva. Persze találkozhatunk olyan kifejezésekkel, melyeket a mai hétköznapi nyelvben már egyáltalán nem használnak, de azért mindenképp érdemes ezeken is átrágnia magát az embernek.

tyt 1

Teach Yourself Turkish II – Könyv letöltése

Ez gyakorlatilag az előző könyv újabb, módosított, bővített, 109 oldalas, 1991-es kiadása. Nyilván van, akinek ez fog bejönni, van, akinek a korábbi. Ehhez sajnos nincs meg nekem a hanganyag.

tyt 2

Teach Yourself Turkish III – Könyv és hanganyag letöltése

Az eredetileg 1996-ban íródott könyv ezen, 2007-es kiadása ugyanúgy a kezdetektől indul és az alábbi olvasmány megértéséhez szükséges nyelvtan bemutatásáig tart. A szerzők (Pollard házaspár) a szabályok helyett inkább a párbeszédekre, a szókincsre és a gyakorlatias feladatokra koncentráltak.

tyt3

Teach Yourself Turkish IV – Könyv és hanganyag letöltése

A sorozat legújabb tagja 2003-ban jelent meg először, ez a 2008-as kiadás. A könyv a Törökországba csak turistáskodni érkezőknek is nagy segítség, mert praktikus, mindennapi témákon keresztül mutatja be a nyelvtant – kifejezetten kezdőknek. Az alapvető udvariassági kifejezéseken kívül megtanulhatjuk például, hogy hogyan rendeljünk étteremben, foglaljunk szállást, vagy kérjünk útbaigazítást.

Screen Shot 2014-03-19 at 10.09.39 PM

Jó tanulást mindenkinek!

A Teach Yourself Turkish angol nyelvű tankönyv sorozatról” bejegyzéshez egy hozzászólás

Szerinted? Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s