Türkçe öğreniyoruz: Ingyenesen letölthető török nyelvkönyv, hanganyaggal


Türkçe öğreniyoruz török nyelvkönyv, munkafüzet és hanganyag

Az 1983-as kiadású Türkçe öğreniyoruz 1 című tankönyv 14 fejezeten át mutatja be nekünk a legfontosabb török ragokat, igeidőket és kifejezéseket. Ne ijedjünk meg a kiadás időpontjától, vagy attól, hogy a tananyag esztétikailag nem annyira vonzó (magyarul ramatyul néz ki), mert az eredeti könyv oldalairól készült fényképekből összefabrikált dokumentumból bizony rengeteget lehet tanulni. Ezért nemcsak a kezdőknek, hanem az újrakezdőknek és a haladóknak is ajánlom.

Mindegyik fejezet egy pár személy bemutatásával kezdődik, akik szereplésével több (egy bizonyos nyelvtan megismertetésének céljából készült) hosszabb-rövidebb párbeszédet vagy elbeszéléseket követhetünk végig. Ezekhez hanganyag is társul.

Ezután az adott igeidőt vagy ragozást külön, több példával is bemutatják, majd pedig rövid összefoglaló kérdések és feladatok következnek. A fejezeteket jópofa (vagy legalábbis annak szánt) képregényféleségekkel is színesítették a szerkesztők.

Töltsd le te is a 2 az 1-ben tankönyv-munkafüzetet és a hanganyagokat: 1. rész + 2.rész.

Egy jó tanács: ne akadj fenn azon, hogy az ebben vagy bármelyik más könyvben szereplő árak és helyek már nem aktuálisak, vagy esetleg olyan kifejezéseket látsz, amik furcsának, régiesnek, oda nem illőnek tűnnek. A célod legyen az, hogy:
1. Megtanuld a kiejtést.
2. Sok új szót és nyelvtani szerkezetet megismerj.
3. Ráérezz a nyelv felépítésére, logikájára.

A nyelv csínyját-bínyját úgyis csak ezek elsajátítása után, több tankönyv átrágása után, a mai török újságokat, könyveket olvasva + a híradót nézve fogod tudni magadévá tenni.

Jó tanulást!

Türkçe öğreniyoruz török nyelvkönyv, munkafüzet és hanganyag

Türkçe öğreniyoruz török nyelvkönyv, munkafüzet és hanganyag

Türkçe öğreniyoruz török nyelvkönyv, munkafüzet és hanganyag

Türkçe öğreniyoruz: Ingyenesen letölthető török nyelvkönyv, hanganyaggal” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ennek a könyvnek most nagyon örülök Petra, pont ezt kerestem. Tanultam az első részből, de csak kölcsön kaptam, így most meglesz nekem is:) Köszi!

 2. Kedves Petra, nagyon köszönöm, hogy feltetted ezt a könyvet. Korábban a Yeni Hitit 1 könyvet próbáltam letölteni sikertelenül, de most ennek is nagyon örülök. Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy elkezdjek ismételni, ez tökéletes.

  • Ennek nagyon örülök!

   UI: A “Yeni Hitit”-hez tartozó linkeket frissítettem, most már nincs gond a letöltéssel. Ha nem tudtok hozzáférni a könyvekhez, légyszi szóljatok, különben soha nem tudom meg, hogy probléma van. Köszi!

 3. Nagyon tetszik, csak mivel nincs ott semmi magyarul, a fordító meg nem akarja mindig az én javamat szolgálni, így nehéz… Nulláról kezdeném, de… Hol lehet a könyvet letölteni? Csak a munkafüzetet látom 😦

 4. Szia Petra,
  Melyik konyvvel erdemes kezdeni nullarol? Van esetleg valami nyelvtani osszefoglalo, legalabb angolul? 🙂
  Ja, es valahol emlitetted, hogy van angolul is nyelvkonyved – azt hol lehet letolteni? vagy elkuldod emailben? 🙂
  Koszi

Szerinted? Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s