Az élet megosztva szép


A következőkben egy pár videót szeretnék veletek megosztani.

Ebben a szerintem jól sikerült reklámban egy török gyártmányú ablakot igyekeznek rásózni a hazaszerető emberekre. A klipben bemutatják az ország különböző pontjain egész évben fellelhető 4 évszakot, és az azokkal járó természeti szélsőségeket is kiálló terméket. A havas jeleneteket Kars-ban és Ardahan-ban forgatták, az esős pillanatok Rize-ből és Trabzon-ból valók, a szelet Foca-ban, Çeşme-ben és Bozcaada-ban kapták lencsevégre, a napsütést pedig Antalya-ban és Patara-ban örökítették meg. A nagyvárosi képek természetesen Isztambulban készültek.


A következő rövid filmekben az egyik török mobil szolgáltató a rendkívül jó lefedettségét és vonalminőségét hangsúlyozza az Eurovíziós dalfesztiválon anno első helyen végzett Sertab Erener énekesnővel.
Érdekességképpen megemlítem, hogy a reklámok megjelenéséig a mi (Ankara közepén elhelyezkedő) lakásunkból nem tudtunk ezzel a szolgáltatóval telefonálni, de a kisfilmek képernyőre kerülésétől számított kb. egy hónapon belül (valószínűleg az itt lakók panaszai után) szisztematikusan lefedték a környéket. Ez egy figyelemreméltó stratégia: először költsünk milliókat egy (a valóságot nem tükröző) reklámfilm-sorozatra, azután pedig sebtében váltsuk valóra, amit a klipekben bemutattunk. Persze utóbbit csak akkor tegyük, ha az feltétlenül szükséges. 🙂

Ugyanaz a szolgáltató nemrég elindított egy kampányt, amelynek részeként több száz ingyen MMS-t ajándékoztak az ügyfeleknek, hogy a cég által feltett, kedves szavakat ábrázoló plakátokról készített fotókat ingyen küldhessék el a szeretteiknek. Az érzelmes reklámfilmet férfi és női énekhanggal is felvették. Neked melyik verzió tetszik jobban?

Férfi énekhanggal:

Női énekhanggal:

Dalszöveg:
Sanırsın sen bu dünya, karanlığın ortasında. Kötüler var, savaş var, öfke var her yanında.
Bakarsan etrafına, göreceksin sevenleri… sarılıp öpenleri, bir tanem diyenleri, paylaşınca çoğalan, o sevgiyi muhabbeti. Göreceksin bakarsan, sevginin zaferini.

A kép forrása ismeretlen.

Az élet megosztva szép” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Tudod rég láttam ennyi ölelkezést, olyan jól esett. Még, ha reklám is.
    Szeretelek Törökország – nekem erről szóltak a kisfilmek.
    Ha egyszer – végre – nem leszek csóró felülök a repülőre (autó, stb is szóbat jöhet) és meg sem állok odáig.

Szerinted? Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s