Az élet megy tovább: Új török sorozat!


Holnap kerül az egyik törökországi TV-csatorna képernyőjére a legújabb helyi szappanopera. A sorozatot népszerűsítő kisfilmek már egy jó ideje fel-felbukkannak a helyi médiában. Egy hónappal ezelőtt megalakult a facebookos rajongói oldal is, ahol több százan várják türelmetlenül az első rész bemutatását. Már csak egy napot kell aludni, hogy a viszonylag elszigetelt nagyvárosiak és itt élő külföldiek is közelről nyerjenek betekintést abba, hogy milyen az élet az itteni kisvárosi és falusi közösségekben.

“Benim adım hayat. 15 yaşındayım kocam 70 yaşında üzerimdeki gelinliğim değil, benim kefenimdir.”
Türkiye’de her iki kadından biri 18 yaş ve altında evlendirilmektedir. 2 milyon fazla kızımız başlık parası için satılmıştır.

A fordítás:

„Hayat vagyok, 15 éves. A férjem 70 éves. Én nem a mennyasszonyi ruhámat, hanem a halotti leplemet viselem.”
Törökországban minden második lányt 18 évesként vagy annál fiatalabban házasítanak meg. Eddig több mint 2 millió lányt adtak férjhez pénz ellenében.

Az élet megy tovább: Új török sorozat

Egy másik kisfilmben a család többi tagja mutatkozik be. Az elbeszélésekből megismerjük Hayat apját is. İsmail első felesége az unokatestvére, akitől 4 gyereke van. A második, nem hivatalos feleségétől pedig három gyermeke született. Hogy mit tartogat a család jövője? Az majd holnap derül ki…

Az élet megy tovább: Új török sorozat

Az élet megy tovább: Új török sorozat!” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Mahsun Kırmızıgül a rendező hát hmmm… : ) Pár filmet már láttam tőle pl. Güneşi gördüm, Beyaz Melek (a New York’ta Beş Minare még várat magára) Te láttad már? Szerintem kissé hatásvadász. Lehet azért belenézek majd a tv sorozatba, köszi a figyelemfelhívást.

Szerinted? Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s