Yeni HITIT 1: Könyvajánló és ingyenes letöltés


Yeni HITIT-nek hívják azt a három kötetből álló török nyelvkönyv-sorozatot, amit az Ankarai Egyetem készít és használ a külföldiek oktatásához. Én is ezekből tanultam.

Az Ankarai Egyetem török nyelvkönyve, munkafüzete és hanganyaga kezdőknek

Ezennel szeretném felajánlani letöltésre a kezdőknek létrehozott TÖMER tankönyvet, munkafüzetet és hanganyagot.

A könyvekben 12 fejezet található, amik tele vannak (magyarázat nélküli) nyelvtani táblázatokkal és szövegértéses, kiegészítős, valamint hallgatásos feladatokkal. Az anyag nyelve kizárólag török, néhol vannak benne helyesírási hibák is, és sajnos megoldásokat sem tartalmaz. Azért a semminél jobb, nem? Jó tanulást mindenkinek!

Érdemes időről időre böngészni a letöltések kategóriát. Van egy olyan érzésem, hogy itt találhatsz még több nyelvkönyvet és egyéb érdekességeket.

Török nyelvkönyv, munkafüzet és hanganyag kezdőknek

TÖMER török nyelvkönyv, munkafüzet és hanganyag kezdőknek

Yeni HITIT 1: Könyvajánló és ingyenes letöltés” bejegyzéshez ozzászólás

 1. A hititnek jó a logikája, ahogy egymásra építi a nyelvtant, de szerintem amúgy elég kaki egy könyv 😀 legalábbis tanár nélkül én nem tudom elképzelni, hogy bárki tud belőle tanulni. Azzal is bajom van, hogy néha olyan nyelvtant is felhasznál korai fázisban, ami még nem szerepel az adott leckében… Ilyen szempontból a Dilmer könyve sokkal jobb.

 2. Egyetértek Istanbulda hozzászólásával, a Hititből tanár nélkül megtanulni törökül valóban elég nehéz lehet, és a nyelvtannal kapcsolatos észrevételét én is érzékeltem. A nyáron részt vettem egy 6 hetes kezdő török nyelvtanfolyamon, ebből a könyvből tanultunk, megvan hozzá a hanganyagom is. Mivel csupán kezdő nyugdíjasként próbáltam magamnak valamilyen elfoglaltságot találni, úgymond agytornát, az olvasás, rejtvényfejtés mellett, így nem kerget a tatár, akarom mondani a török. Egyébként, azt hittem, hogy csak én vagyok azzal úgy, hogy nagyon nehezen álltam rá a török nyelvre, (őszintén szólva, a koromnak tudtam be) mert ha számolni kellett, még mindig a 30 évvel ezelőtt tanult finn számolások jutottak először eszembe és nem a török megfelelője; hiába éreztem egy török nyelvű film alatt úgy, hogy olyan, mintha ómagyarul beszélnének.

  • Hú, hát az elején én is sokat küzdöttem. A társalgással nem volt gond, a sorozatokat is értettem, de kb. a középfokú nyelvtanfolyam végéig teljesen összezavarodtam, amikor a híreket néztem. És bár már megvan a felsőfokúm, de még mindig sok a tanulnivaló. A török nagyon gazdag, ízes, rugalmas nyelv. Épp ezért könnyű, épp ezért nehéz. 🙂
   Amúgy sokan mondják, hogy a logikája hasonlít a magyaréra. Szerintem meg, ha az ember elég jól tud egy nyelvet, akkor annak egyes elemeit kikapva, azt bármilyen más nyelvhez hozzá tudja hasonlítani.
   Szóval én szeretem a nyelveket külön, önmagukban kezelni, mert a szerkezetük az azokat használók történelmén, kultúráján, hagyományain, hétköznapjain alapul. Ebből a szempontból nem meglepő, hogy a török nyelv elég változatos, és mindig tartogat meglepetéseket. 🙂

  • Kedves Tulipán52,szeretném ajánlani Mehmet Hengirmen Türkce ögreniyoruz könyveit,nekem az első négy kötete van meg.Szerintem az jól használható,lehet vele haladni is-csak foglalkozni kell vele,tanulni kell.Nincsenek magyar vagy angol utasítások,de érthető.Szerintem le lehet valahonnan tölteni. Van még M.Hengirmennek egy TÖRÖK NYELVTAN külföldieknek, amit Güngörmüs Naciye lefordított magyarra. Ebben a könyvben azért meg lehet nézni a legszükségesebb dolgokat.Ez biztosan letölthető. Remélem ,hasznos lesz .Hersey iyi sana/size Nilüfer53

 3. Sziasztok! Jelenleg Szegeden tanítok török nyelvet ebből a könyből egy nyelviskola keretein belül, illetve magánúton is. Ha szeretnél törökül tanulni írj: angoltorok@gmail.com -ra, megbeszélés szerint hétvégén lehet Pesten is az óra.

Szerinted? Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s