Türkçe okuyorum: Könyvajánló és ingyenes letöltés


Az évek során sikerült több, külföldieknek szánt török nyelvkönyvbe belefutnom. Ezek közül válogatva szeretnék egy párat ajánlani és megosztani azokkal, akik komolyan fontolgatják a nyelvtanulást.

Ingyenes Török nyelvkönyv és hanganyag letöltés

A „Türkçe okuyorum I” című nyelvkönyv tartalmaz 26 rövid, alapfokú párbeszédet és elbeszélést, azokhoz tartozó kérdéseket, igaz-hamis feladatokat (válaszokkal együtt) és egy török-angol szószedetet. Érdemes letölteni a könyvhöz tartozó, három részből ( 1, 2, 3 ) álló hanganyagot is, aminek segítségével anyanyelvűektől hallhatod az adott szavak, mondatok kiejtését.

A „Türkçe okuyorum II” című elektronikus könyvben találtok 20 hosszabb, középfokú párbeszédet és szöveget, azokhoz tartozó kérdéseket, igaz-hamis feladatokat (válaszokkal együtt) és egy török-angol szószedetet. Töltsd le a második könyvhöz tartozó, három részből ( 1, 2, 3 ) álló hanganyagot is, amin anyanyelvűek adják elő a szituációs gyakorlatokat.

Türkçe okuyorum: Ingyenes Török nyelvkönyv és hanganyag letöltés

Mivel a könyvekben nincsenek magyarázatok, ezért mindenképp szükséged lesz egy jó török-magyar szótárra és a nyelvtani szabályok legalább alapfokú ismeretére. Persze a bátrabbak ezek nélkül is próbálkozhatnak, egy kis gyakorlás soha nem árt!

A tanagyagok egyenként történő letöltéséhez kattints a fenti linkek egyikére, majd az új oldalon megnyíló ablak jobb felső sarkában található „Download” gombot megnyomva engedélyezd a letöltési folyamatot. A könyveket az „Acrobat Reader” nevű program segítségével tudod megnézni, a hanganyagok pedig tömörítve vannak. A „rar” kiterjesztésű audió fájlokat használat előtt „ki kell csomagolni”!

Kérlek, letöltés után hagyj egy megjegyzést ez alatt az írás alatt, ez úton tudtára adva mindenkinek, hogy az általam ajánlott fájlok biztonságosak. Köszönöm!

UI: Érdemes időről időre böngészni a letöltések kategóriát. Van egy olyan érzésem, hogy itt találhatsz még több nyelvkönyvet és egyéb érdekességeket.

Türkçe okuyorum: Könyvajánló és ingyenes letöltés” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Köszi az anyagokat, pont jókor jöttek, már egy ideje kerestem használható könyveket török nyelvtanuláshoz.
  üdv:
  Joli

 2. egy orosz oldalon is van egy csomó jó könyv, regisztráció szükséges a letöltéshez. itt vegyesen mindenféle könyvek vannak, a kezdőtől, a felsőfokú szintig, török irodalmi művek stb. Szerintem jól használható a lépésről lépésre című könyv (adim adim türkce) http://tiny.cc/624c8 innen letölthető

 3. Köszönöm kedves Petra!

  (Bárcsak korábban találtam volna rá erre az oldalra – nemrég jöttünk haza Törökországból…)

 4. Petra, sikerült letöltenem. Nagy segítség ez, eddig egy kis útikönyvvel szórakoztam. Jó volt, jó volt, de nem elég. Nagyon köszönöm!

 5. Nagyon szuper ötletek vannak itt, köszönöm szépen!
  De a hanganyagot letöltöttem és nem tudom kicsomagolni és lejátszani sem, tudnál segiteni? 🙂
  Előre is köszönöm! 🙂

  • Köszi! En most megprobaltam, nekem müködött. Van kicsomagolo programod? Kattints jobb egergombbal a letöltött fajlra es csomagold ki egy külön mappaba az asztalra.

Szerinted? Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s