Öltözködési és viselkedési tanácsok: Mennyire van közel a kelet?


Nyilván mások is rájöttek már arra, hogy minél keletebbre megy az ember, annál inkább nyugatinak számít. Bár a Törökország nagyvárosaiban lakók életszemlélete és viselkedése közel áll a világ fejlettebb részén élőkéhez, a vérmérséklet közötti különbségek okozhatnak kisebb nehézségeket.

Kedves csinos magyar lányok és nők. Ne csodálkozzatok, ha a Közel-Keleten még a nők is megbámulnak titeket. Ne lepődjetek meg, hogy bár a mellettetek lévő helyi csaj rövidebb szoknyát visel, nektek fütyülnek, és rátok néznek rosszul. Az is előfordulhat, hogy a barátaid vagy a férjeid előtt kezdenek ki veletek, csupán azért, mert ti turisták vagytok.

Azt azért meg kell említenem, hogy a fentiek (egy-egy kínosan hosszú pillantást kivéve) velem soha nem fordultak elő, de volt szerencsém őket saját szemmel és füllel tapasztalni.

Bikinis csajok és rajongóik a Török tengerparton

De nem kell megijedni, ha betartatok egy-két alapszabályt, akkor nem fog semmiféle kellemetlenség érni titeket a nyaralás során.

A tengerparton majdnem mindent szabad, nyugodtan elengedhetitek magatokat. Bár azért ott sem tanácsos a sötét utcákban és elhagyatott területeken megfelelő kíséret nélkül mászkálni.

A nagyvárosokban érdemes legalább térdig érő szoknyát viselni, és elkerülni az enyhén átlátszó ruhákat vagy az extra magas sarkú cipőket. A mosolyokat se osszuk felelőtlenül. Bár máshol az általános jó modorhoz tartozik, hogy kedvesen üdvözöljük embertársainkat, és néha meg egy-egy kötetlen beszélgetésbe is belekeveredünk az ellentétes nemű boltossal, itt ez nem nagyon szokás.

Itt a párok nem puszilkodnak az utcán. Egy török lány nem mosolyog rá egy fiúra, hacsak nem akarja őt közelebbről megismerni. Az étteremben vagy vásárláskor nem néz túl hosszan egy pasi szemébe miközben rendel vagy fizet. Persze egy pici mosollyal és egy röpke pillantással nincs semmi gond, de ha tehetjük, ne adjunk mi is okot azokra a fránya előítéletekre.

Ha esetleg pasizni és szórakozni szeretnétek, akkor Törökországot nyugodt szívvel tudom ajánlani. Itt nem kell nagyon megerőltetnetek magatokat. 🙂

Bikini tangás csajok a Török tengerparton

Törökországban te is szupersztár lehetsz

Szerinted? Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s