Nyelvtanulással töltöm az idei nyarat


Hétfőn elkezdtem a felsőfokú török nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamot az Ankarai Egyetem TÖMER elnevezésű iskolájában. Az első két hétben az osztályvezető és egy jó fej nő fogja tartani az órákat. De mivel az utóbbi már készül a jól megérdemelt nyaralására, valószínűleg kapunk egy harmadik tanárt is az utolsó két hétre. Ez a leosztás persze szeptember végéig minden hónapban változni fog.

Az Ankarai Egyetem felsőfokú török nyelvkönyve

Az új könyveim szép narancssárgák, és egy CD is tartozik hozzájuk. Elsőre és másodikra sikerült egy üres CD-t kifognom, de harmadjára már nem volt gond. Azt is örömmel láttam, hogy az sok olvasásos feladat mellett egy-két vers is helyett kapott a kiadványokban.

Úgy tűnik a hármas szám meghatározó része lesz az életemnek az elkövetkezendő hónapokban. Az osztályomban rajtam kívül csupán hárman vannak: a volt kongói államfő egyik unokája, egy iráni egyetemista lány és egy fiatal koreai fiú. Azt még nem tudni, hogy az alacsony hallgatói létszám miatt eltolódik-e a tanfolyam kezdete, de az biztos, hogy ezt a nyarat a török nyelvtudásom csiszolásával fogom tölteni. Majd meglátjuk, hogy ebből mi fog kisülni.

Ha te is szeretnéd megosztani a nyelvtanulással, iskolákkal és török könyvekkel kapcsolatos tapasztalataidat, vagy van egy-két kérdésed, nyugodtan hagyj egy hozzászólást ez alatt a bejegyzés alatt.

Nyelvtanulással töltöm az idei nyarat” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Gondolom nem a nulláról kezdted a tanulást. Én még nagyon az elején járok és még nem látom az alagút végét! De nagyon érdekel, hogy kezdőként hogyan érdemes elindulni?

  • Először mindenféle angol nyelvű weboldalról tanultam, és mivel nem volt kerete a dolognak, sokáig tartott, míg ráéreztem a nyelvre. Kezdőként mindenképp érdemes egy tanárt vagy könyvet használni, ez ad egy keretet a dolognak. Nemsokára innen is tudsz kezdőknek készített könyveket letölteni, és ha lesz időm, majd teszek fel nyelvtani magyarázatokat is. Addig is jó tanulást!

  • Kedves Petra! Én a barátnőmnek szeretném ezt a könyvet megvenni, valamilyen címet kérnék ahol meg lehet rendelni. Én is csak angol török könyvet találtam az amazon.com-n
   Kösz: Gábor

   • Ezt a könyvet ezen a blogon is megtalálhatod. Ha az eredetit szeretnéd, akkor szerintem vedd fel a kapcsolatot az Ankara Egyetemmmel vagy a Magyarországon tanító tanárokkal. Ha jól tudom, akkor pl. a szegedi egyetemen is ebből tanítanak – de ebben nem vagyok biztos.

Szerinted? Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s