Nincs kedved holnap inkább mellém ülni?


A múlt héten sikeresen letettem a középfokú török nyelvvizsgát. Mit mondjak, nem volt könnyű, csak 93 pontot szereztem. 🙂 Picit furcsa volt 4 hónap után elválni az osztálytársaktól és a tanároktól. Remélem, nemsokára lesz alkalmam visszatérni a felsőfokú tanfolyamra.

Több Törökországban élő ismerősömtől hallottam, hogy elég homogén osztályban tanultak a nyelviskolájukban, általában az arabok voltak többségben. Én nem panaszkodom, mert eddig voltak kóreai, kínai, ukrán, orosz, iraki, azeri, boszniai, afgán, palesztín, amerikai, ausztrál, német és algériai osztálytársaim. Máig hihetetlen számomra, hogy ilyen sok, különböző kultúrájú emberrel volt és van szerencsém megismerkedni. Kívánom, hogy ez minél több embernek megadasson.

Veled mi a helyzet? Szeretnél pár dolgot megtanulni törökül, de nem találsz megfelelő útiszótárt? Nem vagy biztos a kiejtésedben? Feladatokat keresel? Vess egy pillantást a blogon található nyelvleckékre. Vagy fordulj hozzám bizalommal, számlaképes vagyok és szoktam órákat adni.

Az Ankarai Egyetem középfokú török nyelvvizsgája

Nincs kedved holnap inkább mellém ülni?” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Gratulálok a nyelvvizsgádhoz! Eddig végigolvastam a blogodat, gondoltam ehhez már hozzászólok. Én most kezdtem el törökül tanulni és tényleg, őszintén gratulálok és sok sikert a felsőfokúhoz!

  • Nagyon szépen köszönöm. Jól jön egy kis biztatás, mert nagyon nehéz a tanfolyam. Augusztus végén megyek majd a felsőfokú vizsgára, már kezdek egy picit izgulni.
   Örülök, hogy te is tanulod a nyelvet. Látom, van jó pár érdeklődő, igyekszem majd több török leckés írást közölni a jövőben.
   Szép napot mindenkinek!

 2. én is köszönöm neked a biztatást, sajnos nálunk folyton cserélődnek a diákok és a tanárok is. a mostani tanfolyam július elején kezdődött és ez a negyedik tanár :S ráadásul most vizsga is lesz a végén, a tananyaggal nagyon lassan haladunk…
  Az alapfokú vizsga milyen volt? ha tudnál valami támpontot adni, vagy milyen gyakorlókönyvet szerezzek be rá, nagyon hálás lennék. Előre is köszi szépen!

  • A TÖMER vizsgákban sok a szövegértéses feladat, melyek témaköre az órákon tanultaktól teljesen eltérő is lehet. A vizsga letétele előtt mindenképp kérjétek meg a tanárt, hogy csináltasson egy-két próbavizsgát (Deneme Sınavı), az sokat fog segíteni.

Szerinted? Szólj hozzá Te is!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s